بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

مرحوم غلامعلی بسکی - خیر و فعال محیط زیست


زندگی نامه

غلامعلی بسکی، پزشک، خیر و حامی محیط زیست، در سال ١٣١٠شمسی در سبزوار به دنیا آمد. وی پس از به پایان رساندن تحصیلات ابتدایی و سپس دوره متوسطه در دبیرستان اسرار [سبزوار]، در آزمون پزشکی شرکت کرد و در این رشته پذیرفته شد. به تهران رفت و با تلاشهای بی وقفه خود در رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک دکترای طب عمومی گرفت.

ایشان در رشته جراحی زنان و زایمان ادامه تحصیل داد و سرانجام در سال ١٣٤٥با درجه تخصصی جراحی زنان . زایمان از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. دکتر بسکی به عنوان پزشک جراح به گنبدکاووس رفت و در همان سال ورود خویش به این شهر، بیمارستان و زایشگاه دکتر بسکی را بنا نهاد.

از سال ١٣٤٩ به علت ابتلا به سرطان و جهت درمان این بیماری به شیوه طبیعی، از جوامع شهری فاصله گرفت و در جنگل گلستان سکونت گزید و فصل نوینی از زندگی خود را در دامان طبیعت شروع کرد. تامل در وضعیت جسمی‌اش، فراز جدیدی ازتفکرات «زیستی» را بر او گشود.

دکتر بسکی تحت تأثیر افکار و اندیشه‌های متفکرانی چون مولانا، سعدی، حافظ، گاندی، دکتر آلبرت شوایتزر و انیشتین به نگرش های نیک اندیشانه ای گرایش یافت که احترام به هم نوع و تلاش در جهت تعالی روحی و جسمی را در صدر  اندیشه  و عمل قرار می دهند.

در راستای چنین اهدافی  بود که دکتر بسکی اقدامات خیرخواهانه بسیاری را در دستور کار خود قرار داد

  • بیمارستان و زایشگاه دکتر بسکی در شهرستان گنبدکاووس
  • مدرسه تیزهوشان استان گلستان و خانه ریاضی استان گلستان و سرای گاندی (تیزهوشان کم محرومان در روستاها)
  • احداث اقامتگاه در جنگل گلستان به مساحت ٥/١ هکتار باغ پردرخت و کتابخانه و چند ساختمان برای رفاه حال مسافرین و مراجعین
  • مزرعه وقفی ٢٣ هکتار با گلخانه آن (٥/١ هکتار) و ٢٠ هکتار کشت زیتون و دامداری شیری ١٥٠ رأسی و توتستان کرم ابریشم و انگورکاری به طول یک کیلومتر
  • شش آپارتمان در دریاکنار مازندران (یک مزرعه چندهکتاری با 200 راس گاو در دریاکنار)
  • پنج ساختمان به وسعت ١٠٠٠ متر در خیابان آزادی مشهد.
  • سه طبقه آپارتمان در تهران (در راستای خدمات عمومی و زیست محیطی).

 دکتر بسکی که اینک چهره ای آشنا برای علاقه مندان محیط زیست است، همواره با شور و هیجان مثال زدنی به دفاع از طبیعت برخاسته است و  به دلیل حضور داوطلبانه خود برای گسترش فرهنگ حمایت از طبیعت، تاکنون دو بار موفق به دریافت نشان ملی محیط زیست کشور شده است.

دکتر بسکی همه نیرو و امکانات خود را  وقف حمایت از محیط زیست نمود. از جمله  با ترجمه و انتشار کتاب «چگونه سیاره زمین را دوست بداریم» و برگزاری جلسات و سمینارهای متعدد تلویزیونی به کار فرهنگ سترگی در آگاه‌سازی جامعه دست یازید.

به منظور تجلیل از زحمات وخدمات این پزشک والامقام:

در آبان 1387 همایشی با عنوان «سمینار بزرگداشت دکتر بسکی و گیاهخواری و گرمایش زمین» در سالن مرکز اجتماعات مرکز آموزشهای اجتماعی شهرداری منطقه 9 تهران برگزار شد.

همچنین شبکه جهانی Supreme Master Tv با هماهنگی خانه محیط زیست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در راستای پاسداشت شخصیت‌های مشفق جهانی، از دکتر غلامعلی بسکی، تجلیل کرد و در همین راستا لوح نشان "شفقت" به ایشان اهدا گردید.

دکتر غلامعلی بسکی، علاوه بر کسب نشان ملی زیست محیطی، به سبب تلاشهای انساندوستانه و حمایت از طبیعت، در سال 2008 میلادی مفتخر به دریافت جایزه «قهرمان درخشان جهان» از انجمن بین المللی «چینکهای» شد.

همچنین در دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، سالن اجتماعاتی بنام دکتر غلامعلی بسکی، نامگذاری شده است.

این نیک اندیش، زندگی خود را وقف طبیعت کرد و همواره خواستار حمایت همه جانبه از محیط زیست بود. امید است که نیات این بزرگمرد با همیاری تک تک ما جامه عمل بپوشد.


فیلم 



هنرنامه


مراسم نکوداشت