به مناسبت ایام الله دهه فجر /
کارنامه بنیاد نخبگان استان گلستان در دولت تدبیر و امید تشریح شد
رئیس بنیاد نخبگان استان گلستان در گفتگو با واحد ویژه خبری سیمای گلستان به ارایه عملکرد و آخرین دستاوردهای بنیاد نخبگان استان گلستان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان گلستان ابوالقاسم خزاعیان، رئییس بنیاد نخبگان استان در گفتگو با واحد ویژه خبری سیمای گلستان ضمن برشمردن اقدمات بنیاد نخبگان در راستای خدمت رسانی به نخبگان و توسعه ظرفیت نخبگانی، به ارایه خلاصه عملکرد این بنیاد در دولت تدبیر و امید پرداخت.
خزاعیان ضمن معرفی سطوح مختلف جامعه نخبگانی به تعریف و تبیین مستعدین، سرآمدان و نخبگان از نظر سند راهبردی کشور در امور نخبگان و همچنین تسهیلات و حمایت های ارایه شده به جامعه نخبگانی خاطر نشان کرد: بنیاد ملی نخبگان تسهیلات متنوعی در سطوح مختلف به جامعه نخبگانی ارایه می کند و تا کنون از مستعدین استان در حدود 600 مورد تسهیلات بنیاد ملی نخبگان بهره مند شده اند.
وی با بیان اینکه تسهیلات و حمایت ها در تمامی سطوح ارایه می شوند، افزود: در سطح دانش آموزی، بنیاد نخبگان به شناسایی و هدایت دانش آموزان مستعد در قالب طرح شهاب پرداخته است و تا کنون تعداد 107،802 دانش آموز در 14 شهرستان استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند.
رئیس بنیاد نخبگان ضمن تاکید بر اهمیت حمایت توام با توانمندسازی اذعان نمود: بنیاد ملی نخبگان از تشکیل هسته های دانشجویی که تحت نظارت استاد خبره به حل مسایل واقعی کشور می پردازند در قالب طرح شهید احمدی روشن حمایت می کند و طی 5 دوره برگزاری این طرح در حدود 4800 دانشجوی مستعد در قالب بیش از 500 هسته مشارکت نمودند
وی افزود: پنجمین دوره طرح احمدی روشن با حضور 17 مستعد گلستانی در قالب 2 طرح استانی با اعتبار 2،950 میلیون ریال برای اولین بار در استان گلستان در حال اجرایی شدن است.
رئیس بنیاد نخبگان استان زمینه سازی برای نگهداشت نخبگان و بازگشت نخبگان غیرمقیم را مهم تلقی نمود و اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی را در دستور کار دارد و با ارایه تسهیلات متنوع در حوزه های کارآفرینی، پژوهشی و رفاهی سعی در زمینه سازی برای جذب و نگهداشت متخصصان و کارآفرینان ایرانی غیرمقیم دارد.
وی اظهار داشت: اقدامات در این زمینه منجر به بازگشت بیش از 2 هزار نخبه از 100 دانشگاه برتر جهان به کشور شده است و نخبگان بازگشته به کشور 285 استارتاپ راهاندازی نموده اند.
خزاعیان به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) و هفته گرامیداشت مقام زن، به نقش و سهم زنان در فعالیت های نخبگانی پرداخت و اظهار داشت: تقدیر از زنان مستعد و نخبه استان با حضور پر رنگ در فعالیت های نخبگانی و رشد روز افزون بهره مندی آنان از تسهیلات بنیاد نخبگان استان شده بطوریکه متوسط برخورداری زنان از کل تسهیلات 32 درصد بوده است.
وی افزود: در سال 99 شاهد رشد چشمگیری از حضور زنان مستعد در برخورداری از جوایز تحصیلی و دانش آموختگان بنیاد استان تا بیش از 60 درصد هستیم.
رییس بنیاد نخبگان استان بر اهمیت توسعه همه جانبه مستعدان تاکید نمود و خاطر نشان کرد: بنیاد نخبگان در راستای توان افزایی و توسعه بصرت دینی و هویتی برنامه های فرهنگی متنوعی را تعریف و اجرا نموده است که در دولت تدبیر و امید با رشد 100 درصدی در حدود 110 برنامه آموزشی - فرهنگی در استان اجرا شده است.
خزاعیان با بیان اینکه استفاده از ظرفیت نخبگان مستلزم برنامه ریزی طولانی مدت است گفت: در کنار دولت که وظیفه زمینه سازی تعامل نخبگان با جامعه و سایر بخش های کشور را دارد جامعه نیز باید زمینه های فرهنگی را جهت نخبه پروری، شایسته سالاری و نخبه گماری فراهم آورد.